Första älgen

Jag och pappa gick först med hund men Tomas hund Pigge skällde på älg så vi åkte och ställe oss på pass vid en myr. Hunden var jätte jätte nära och han skällde och skällde. PLÖTSLIGT började det knaka.

Pappa sa- där kommer det en älg. Han siktade- Fan sa han. Hon kom för fort. Sedan drog det bortåt. Så pappa sprang iväg. Jag stod själv och var jätte nervös. Men efter 10 minuter kom det tillbaka så då kom pappa tillbaka. Pigge skällde gångstånd och det var nära nu.  

PLÖTSLIGT!!!!!  Så kommer det en älg och pappa sa Skjut. Och jag kastade upp och sköt. PANG! Och jag kollade upp och då stod älgen still och jag bara stod och kollade. Pappa sa du lär ju ladda om! Oj det hade jag glömt i all iverhet. PANG!  Nu började älgen springa så pappa sköt. PANG! Sen jag igen, PANG! Älgen började halta och la sig ner så Pappa sköt sen älgen i halsen sen. Bra Mattis sa pappa. Jag stod bara och skakade. Hunden var och bet i älgen och Tomas kom fram från skogen. Han frågade om det var jag som sköt. Vi gick tillbaka och kollade där ja sköt om alla skott hade träffat det hade det. Sen kom farfar och fråga varför vi sköt så jävla många skott.

Det var min första älg det.

Fakta.

Personer som var med. Tomas, Rolf, Birger

Bössa. Farfars 308 win

Plats. Öster om Billingkullen, Môstôrpe.

Skott. 3 av mig på i vommen ett i bogen. 2 av pappa. Ett i bogen ett i halsen.

Dag. Tisdagen den 31/12 19** Nyårsafton 13:55

Hund; Pigge. 4 timmars stånd och gångstånd.

Sorts älg. Kviga 132kg (65/67)

// Mathias ”Birger” Ericsson

 

 

Jag minns denna älg väldigt väl än idag och det var inte länge sedan jag gick förbi där. Tomas spikade upp tomhylsorna i en björk som stod bredvid älgen och visst satt det kvar en hylsa där.

En annan komisk händelse var när jag sköt min andra älg. Mycket konstigheter där. Bl.a. sköt jag en sten på 3 kvadrat i tron på att det var älgen men den historien tar vi en annan gång.